Kraljevo dobija nov stadion po svim svetskim standardima, sve spremno za početak radova

  • May 8, 2021
  • 0

Na prostoru bivšeg sportskog centra Magnohrom u martu su trebali da počnu radovi na izgradnji sportskog stadiona koji će biti finansiran od strane države. Ipak datum početka radova je pomeren zbog pandemije.

Ugovor za izgradnju stadiona, odnosno za sredstva od strane Kancelarije za javna ulaganja je potpisan, parcela je očišćena i trenutno  ovo mesto koriste amateri za svoje treninge.

U Kraljevu će se graditi veliki stadion po svim svetskim standardima sa preko 8000 sedišta. U okviru objekta biće restorani, kuglana i određeni dodatni sportski sadržaji.

Sam teren će biti dužine 105 metara i širine 68 metara sa veštačkom travom. Pored stadiona biće izgrađen i pomoćni teren, parking i parkovske površine, a sve to će se prostirati na površini od oko 5,5 hektara. Inače novim stadionom će upravljati grad.

Nadležni su odlučili da se izgradnjom stadiona trajno reši problem prilaza do fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo, odnosno studenti više neće morati preko šina. Kako bi se rešio problem nebezbednog prilaza gradiće se podzemni prolaz.

Fudbalski klubovi u gradu na Ibru  izgradnjom novog stadiona dobijaju mnogo kada su uslovi treniranja u pitanju, a ovim će biti rešen i problem  prostora za treninge  manjih amaterskih klubova.

Izgradnjom ovog objekta u Kraljevu definitnivo počinje nova era razvoja fudbala, a lokalana samouprava je sve uradila kako bi za nešto više od godinu dana grad dobio sportski objekat svetskog renomea.

Pored Kraljeva, držva je graditi stadione Kragujevcu, Loznicni, Vranju i Zaječaru.

 

Zapadne info/RTV Kraljevo

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *