Još jedna zemlja odobrila ulazak Srbima bez PCR testa

  • May 8, 2021
  • 0

Sporazumom dve zemlje, građani Srbije, sa potvrdom o vakcinaciji, mogu da uđu u Mađarsku, bez karantina i PCR testa. Višednevne turističke posete susednoj zemlji još nisu moguće, ali naši građani, ionako, najčešće putuju na jednodnevne izlete u Segedin i Morahalom. Koja pravila ih tamo očekuju?

Da biste ušli na teritoriju Mađarske, više od 30 kilometara od granice, potrebna je potvrda o vakcinisanju sa dve doze vakcina koju će, uz pasoš, proveriti mađarski policajac.

Kada stignete u Segedin, maskom prekrijte usta i nos jer je to i dalje obaveza u tržnim centrima koji rade uobičajeno, uz sve protivepidemijske mere. Nakon šestomesečne pauze, bašte restorana i kafea su otvorene.

“U bašti kafea i restorana nošenje maske nije bavezno. Kada gosti ulaze da plate ili idu u toalet u unutrašnjem delu, moraju da nose maske. U unutrašnjosti lokala, hranu i piće mogu da konzumiraju samo vakcinisani. Radosni smo što goste iz Srbije susrećemo ponovo, vaš jezik govorimo. Dobrodošli”, kaže Arpad Farkaš, menadžer kafea u Segedinu.

Hoteli u Mađarskoj i dalje primaju samo poslovne goste iz inostranstva. Kupališta od početka maja ponovo rade, a u njih ulaze samo vakcinisani. Banju “Eržebet” u Morahalomu godišnje poseti više od 250.000 građana Srbije.

“Sporazumom dve države, turisti iz Srbije mogu da koriste kupališta u Mađarskoj. Na ulazu, uz pasoš, treba pokazati potvrdu o vakcinaciji. Otvorili smo dvadeset bazena i svi sadržaji su dostupni. Za vreme pauze, uredili smo i novi velnes deo, cene su nepromenjene. Ohrabrujem goste iz Srbije da dođu, sa radošću ih očekujemo”, kaže Gabor Farkaš, rukovodilac banje “Eržebet”.

 

Izvor:b92/foto:ilustracija(pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *