Drugim rebalansom pribojski budžet uvećan za 156 miliona dinara

  • October 5, 2022
  • 0

Na poslednjoj sednici SO Priboj usvojen je drugi rebalans budžeta čime je lokalna kasa uvećana za nešto više od 156 miliona dinara.

Novim rebalanskom najveća sredstva planirana su za oblast zaštite životne sredine, za šta je opredeljeno 93,4 miliona dinara. Sredstva su namenjena za sanaciju nesanitarne deponije Duboki potok u Druglićima.

Rebalansom budžeta predviđena su i sredstva za izradu prrojekta za izgradnju kanalizacione mreže, za organizaciju saobraćaja i izgradnju neophodne infrastrukture, kao i za rekonstrukciju fasade zgrade OŠ “Nikola Tesla” u Pribojskoj Banji, što će se finansirati većinskim sredstvima Republike.

SO Priboj jednoglasno je prihvatila i set odluka iz oblasti saobraćaja, a prva se odnosi na proglašenje za opštinski put putnog pravca Jarmovac-Jabuke-Ljeskovac-manastir Uvac, u dužini od 14,5 kilometara, gde se dovršetak asfaltiranja planira bespovratnim sredstvima EU.

Usvojena je i Odluka o taksi prevozu na teritoriji opštine Priboj, koja bi trebalo da doprinese unapređenju ovog segmenta javnog prevoza, na zadovoljstvo i postojećih taksista, ali pre svega korisnika ove vrste prevoza. Gotovo svi učesnici u raspravi izrazili su potrebu za uvođenjem i u Priboju službe “Halo taksi”.

Za direktora “Zavičajnog muzeja” u Priboju, imenovana je Dušica Raković, koja je do sada bila VD direktora ove ustanove, a zbog odlaska u penziju dosadašnjeg direktora Sava Spasojevića, za VD direktora Ustanove za fizičku kulturu “Sportski centar” imenovan je Aleksandar Mandić.

Sa predloženim rebalansom nisu se složili odbornici Zdrave Srbije, smatrajući da je ovo uvećanje posledica lošeg godišfrastrukturenjeg plana lokalne samouprave, a da se neki projekti samo prenose iz godine u godinu. Odbornici pomenute stranke, ponovo su zahtevali povećanje jednoknatne pomoći porodiljama.

 

zapadne info/priboj. rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *