Bajina Bašta:Za podsticaje u poljoprivredi 12.000.000 dinara

  • May 17, 2021
  • 0

Deseta po redu sednica Opštinskog  veća održana je danas. Na sednici se izmedju ostalog raspravljalo o Programu podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Opštinu Bajina Bašta za 2021. godinu. Ove godine iz budžeta je opredeljeno 12.000.000 dinara za podsticaje u poljoprivredi. Najviše sredstava biće izdvojeno za kupovinu mehanizacije namenjene za poljoprivrednu proizvodnju. Zatim za pčelarstvo, voćarstvo za podizanje novih zasada i za veštačko osemenjavanje grla.

Prema rečima predsednice Opštine Vesne Djurić, poljoprivrednici koji su aplicirali kod Republike ne mogu ostvariti pravo subvencije na lokalnom nivou, a takodje i oni koji su konkurisali kod opštine ne mogu dobiti sredstva iz Republike.

Na sednici Veća danas je bio prisutan direktor TO Regije Zapadna Srbija Miroslav Radjen koji je govorio o strateškom planu, gde su učestvovali svi predstavnici turističkih regija Zapadne Srbije sa svojim projektima. U vezi sa tim, TO Bajina Bašta je učestvovala sa 28 projekata. Svi nerealizovani projekti, koji čekaju realizaciju našli su se u tom strateškom planu TO Regije Zapadna Srbija.

Na sednici je takodje usvojena dopuna Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja u naseljima na teritoriji opštine.

”Dopuna se odnosi na deo ulice Vojvode Mišića i ulicu 12. septembar. Deo ulice od Svetosavske do marketa Idea treba da bude jednosmerna kao i ulica 12. septembar”, kaže Djurićeva.

Zahtev taksi prevoznika za povećanje cena usluga je odložen do prve sledeće sednice veća.

Većnici su se saglasili da ekonomska cena usluga predškolske ustanove Neven ostane i dalje 5.300 dinara. U planu je da roditelji sa troje dece, dobiju besplatne usluge vrtića za treće dete.

 

Zapadne info/prvi portal

Leave a Reply

Your email address will not be published.