Ministar Dmitrović posetio Čačak – Grad čini sve da ekonomski osnaži porodicu

  • December 15, 2021
  • 0

Tema sastanka čačankog rukovodstva i ministra za brigu o porodici Ratka Dmitrovića bila je briga o porodici i mere koje na polju popravljanja demografske slike u našoj zemlji preduzimaju Vlada Republike Srbije, ministarstvo na čijem je čelu, kao i lokalne zajednice.

Srbija se suočava sa demografskim problemima, ali situacija je slična u svim evropskim zemljama. Ministar je naglasio da mere nisu male, ali da rezultati mogu biti vidljivi tek za pet do deset godina. Dmitrović je istakao da porodica mora ostati osnovna ćelija društva i da je demografija problem sa kojim se suočavaju sve evropske zemlje, kao i da se on ne rešava preko noći.

Ratko Dmitrović – ministar za brigu o porodici 

“Imamo podatke koji nisu nikako dobri. Naši svaki peti stanovnik je stariji od 65 godina, a majka svoje prvo dete rađa u tridesetoj godini. Ako se ta slika ne promeni, osetićemo probleme u svim društvenim sferama – rekao je ministar. On je pohvalio rad lokalne samouprave na brizi o porodici, ističući da je tokom razgovora shvatio da je Čačak kao Grad izuzetno spreman da pomogne pri rastu stope nataliteta, kao i da to čini.”

Milun Todorović – gradonačelnik Grada Čačka

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da Grad Čačak čini sve da ekonomski osnaži porodicu , a pre svega majke, da obezbedi smeštaj za svu decu u vrtićima.

” Ono što smo uspeli u prethodnih pet godina jeste da se smanji demografski pad u Čačku i činimo sve zaista da povećamo natalitet”

Veliki problem u Srbiji jeste odlazak ljudi iz malih sredina u velike gradove, a problemi koji će biti sve izraženiji jesu nedostatak radne snage i proizvodnja hrane.

 

zapadne info

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *