Opštinska uprava Prijepolje od naredne godine zapošljava nove kadrove

  • December 15, 2021
  • 0

Na današnjem Opštinskom veću u Prijepolju usvojen je kadrovski plan Opštinske uprave za sledeću godinu što je dobra vest za Prijepoljce. Ovim planom je predviđeno zapošljavanje novih kadrova, odnosno 10 novih službenika i jednog nameštenika.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić ističe nadu da će biti prilike za dodatna zapošljavanja u Opštinskoj upravi, naravno ukoliko se iznađu sredstva za plate. Kako on napominje mnogo je planova bilo za ovu godinu koji se nisu mogli realizovati. Novi ljudi su neophodni – dodaje Babić

Takođe, većnici su izmenili Odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći porodiljama. Umesto dosadašnjih 12.000, novopečene mame će dobijatti 20.000 dinara.

Planirano je i razmatranje kadrovskih planova za javna preduzeća čiji je osnivač Opština, međutim to je odloženo za narednu sednicu Veća kada će se razmatrati i Nacrt budžeta za 2022 godinu.

U Prijepolju je na kraju meseca novembra na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo prijavljeno 3942 nezaposlena lica od kojih su 683 mladi do 30 godina.

Što se tiče kadrova, najveći broj nezaposlenih je sa III stepenom stručne spreme, dok ih je najmanje visokoobrazovanih, odnosno onih koji su završili akademske studije. Oblast ekonomskih i pravnih nauka je i dalje najpopularnija među Prijepoljcima, dok su tehničke nauke u deficitu.

 

zapadne info

 

Ovaj medijski sadržaj je u okviru projekta koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Opštine Prijepolje.

Stavovi izneti u podržanom medijaskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *