Drago Popadić ostaje na čelu Prijepolja, zamenik Elvin Banjica

  • February 19, 2024
  • 0

Drago Popadić ostaje na čelu opštine Prijepolje. Za izbor Popadića, njegovog zamenika i novog Opštinskog veća glasalo je 38 odbornika, dok je jedan bio protiv.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Elvin Banjica (Lista zajedno za Prijepolje), dok su članovi Opštinskog veća Marko Šljukić (SNS), Aleksandar Vujičić (SNS), Enis Memišahović (Lista Zajedno za Prijepolje), Predrag Čičić (Lista zajedno za Prijepolje), Dragan Vasojević (PUPS), Sanel Dizdarević (SPP) i Njegoš Janjušević (SPS).

„Investicije koje se trenutno realizuju u našoj opštini izlaze iz okvira našeg plana razvoja i doprinose mnogo bržem razvoju i napretku Prijepolja. Sve što smo započeli u prethodnom periodu nastavićemo u narede četiri godine. Srpska napredna stranka biće nosilac vlasti i imaće obavezu da zadovolji potrebe svih građana. Biti predsedik opštine Prijepolje je zahtevan i nimalo lak koji je dodatno otežan činjenicom da duži niz godina pripadamo grupi devastiranih opština. U vremenu koje dolazi prevazićemo sve izazove koje nas očekuju, jer je odgovornost ono što dugujemo građanima. Na putu razvoja najznačajnija je podrška države, koju lokalna valst treba da prepozna i ume da prati i koristi za razvoj. Najveća investicija države je bio put prema manastiru Mileševa, Sopotnici, Kamenoj Gori, Htima i ovu praksu moramo da nastavimo. Pored Skokuća, Barica, Osoja, Sedobre novi asflat dobiju i stanovnici za Zavinograđe, Slatinu, Babinu i ostala nenaselje mesta u Prijepolju”, kaže Popadić.

Foto: A. Rovčanin

Kao prioritet se navodi izgradnja puta od manastira Mileševe i Kosatice do Vodene poljane u dužini od 14 kilometara, odnosno povezivanje Prijepolja sa budućim auto-putem.

„Najveća investicija ED Srbije u Prijepolja je završena i biće puštena u pogon 2024, odnosno izgradnja 35 kilovatne trafostanice sa dvostrukim priključnim vodom i mreže niskog napona, obezbediće sigurnije i stabilnije napajanje električnom energijom područje Kolovrata, Ivanja, Velike Župe, Kamene Gore i Sopotnice”, rekao je Popadić.

Inače, Drago Popadić je upravljao pola godine opštinom Prijepolje i građani ga znaju kao čestitog čoveka. Šira javnost u Srbiji ga je upoznala nakon što se odrekao novca namenjenog za kupovinu službenog automobila i sredstva usmerio u opremanje dečjeg vrtića.

PP Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *