Fabrika lekova „Habit farm” u Prilikama kod Ivanjice konačno dobila vlasnika

  • October 11, 2021
  • 0

Fabrika lekova „Habit farm” u Prilikama kod Ivanjice konačno je dobila vlasnika. Nju je iz Fonda koji je imao hipoteku nad fabrikom, kupio  Dragan  Lukić  iz Beograda i planira da je u najkraćem roku oživi.

Lukić je rekao da će se u fabriku vratiti oko 60 odsto starih visokokvalifikovanih radnika koji poznaju proces proizvodnje što će biti od velikog značaja da već u startu krenu punim kapacitetom.

“Mi nismo došli ni zbog čega drugog nego da pokrenemo proizvodnju. To je naš cilj. U Srbiji danas ima 26 licenci za proizvodnju, ali ovakvih fabrika ima samo pet. Tako da ćemo se mi truditi da osposobimo proizvodnju, koliko budemo imali mogućnosti, ali odgovorno tvrdim da ovde postoje sve predispozicije za uspešnu proizvodnju” – rekao je Lukić za ivanjički portal Info liga.

Lukić je napomenuo da za povratak života u fabriku treba da prođe određeno vreme, međutim on naglašava da bi bilo odlično ako bi proces rada krenuo sledeće godine u aprilu. Kako je dodao, funkcionisanje fabrike lekova je veoma složen proces i tu se dobro treba naoružati strpljenjem i znanjem.

Ova privatizacija je od ogromnog značaja za opštinu Ivanjica, istakao je i predsednik Momčilo Mitrović, koji je prisustvovao prvom radnom sastanku u fabrici.

“Kao što sam i rekao na samom statanku, lokalna samouprava će pomoći sve što se od nas bude tražilo, a što je u zakonskom domenu. Ovde smo trenutno kao gosti i veoma nam je drago jer ova fabrika je simbol jednog lepog vremena u Ivanjici. Svi ljudi koji su radili u Habit farmu nose lepe uspomene iz vremena rada u ovim postrojenjima”  – istakao je predsednik opštine Momčilo Mitrović

Da su ozbiljni planovi u pitanju svedoči poseta delegacije Asocijacije ruskih farmaceutskih proizvođača sa kojima je novi vlasnik, uz prisustvo lokalne samouprave , razgovarao o saradnji i što bržem oživljavanju nekada prestižne fabrike lekova u Srbiji.

 

izvor:info liga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *