Prijepolje će podržati 20 biznis ideja, za početak grantovi do 3600 evra

  • September 9, 2021
  • 0

Potpisivanjem ugovora između opštine Prijepolje i nemačke nevladine organizacija HELP   otpočeta je  realizacija projekta ‘’Pomoć pri zapošaljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa’’ na teritoriji opštine Prijepolje, kojim je planirano da se podrži najmanje 20 biznisa u njihovim namerama da započnu ili razviju poslovne delatnosti.

Cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada a sve putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržistu rada i zapošljavanju.

„Potpisivanjem ovog ugovora višegodišnja saradnja HELP-a sa opštinom Prijepolje biće nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Namera nam je da podržimo najmanje 20 projekata sa grantovima u proseku od dve hiljade evra u cilju zapošljavanja lica iz grupe teže zapošljivih“, rekao je regionalni koordinator Help-a za Srbiju i Crnu Goru Klaus. R. Mock.

 

„Do sada je HELP u opštini Prijepolje pomogao pri zapošljavanju više od 100 lica, od kojih je najveći broj njih u idalje u radnom odnosu“, naveo je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Kako je naveo Dragomir Spasić, šef kancelarije HELP-a u Kraljevu, krenuće i informativna kampanja u okviru koje će građani moći bolje da se informišu o uslovima konkursa.

Projektom je, u prvoj jednogodišnjoj fazi u svim gradovima i opštinama, planirana dodela 176 grantova u vrednosti od 2000 i 3600 evra, kao i plaćene dodatne stručne i poslovne obuke za korisnike i članove njihovih porodica.

Projekat ‘’Pomoć pri zapošaljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa’’ finansiraju Vlada Švedske preko Agencije za međunarodni razvoj i saradnju ‘’Sida’’ i opština Prijepolje.

zapadne info

 

Ovaj medijski sadržaj je u okviru projekta koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Opštine Prijepolje.

Stavovi izneti u podržanom medijaskom projektu nužno ne izražavaju stavove  Opštine Prijepolje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *