Privode se kraju radovi na 25,5 kilometara dugoj deonici puta Pranjani – Takovo

  • August 12, 2021
  • 0

GORNJI MILANOVAC – Radovi na deonici puta od Takova do Pranjana u dužini od 25,5 kilometara privode se kraju i trebalo bi da budu završeni do kraja godine, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je obišao ove radove vredne 350 miliona dinara.

Pranjane povezujemo sa auto-putem, petljom u Takovu. Ovo mesto će uskoro postati najlepša varošica centralne Srbije, želimo da sačuvamo njenu autentičnost, da osvetlimo njenu istoriju, ovde je spašeno 500 savezničkih pilota u misiji Halijard u Drugom svetskom ratu – rekao je Momirović.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je istakao da će varošica dobiti potpuno nov izgled, jer će kroz sam centar biti postavljen novi asfalt, trotoari, pešačke staze, signalizacija i svi prateći elementi puta.

– Radovi se izvode na trasi puta od takovske do pranjanske varošice, a biće i saniran put prema aerodromu Galovići. Rade se iskopi, kanali, nasipanje novog tampona, a zatim potpuno nov asfaltni zastor u dužini navedene trase. U pojedinim delovima radiće se i na peglanju krivina, jer su potonule nakon višedecenijske nebrige – rekao je Kovačević.

Deonica u centru varošice završava se u narednih nekoliko dana, kako bi sve bilo spremno za Sabor violinista Srbije u Pranjanima, koji se održava od 20. do 22. avgusta, prenosi sajt Vlade Srbije.

Izvor: eKapija/foto:MGSI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *