Vučić: Priboj napreduje neverovatno brzo, biće još pogona. Uradićemo ceo put Kokin Brod Pribojska Banja-Priboj vredan 8 miliona evra

  • May 21, 2021
  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju fabrike autodelova u Priboju AFT, da Priboj napreduje velikom brzinom i da ta nemačka kompanija najavljuje mogućnost otvaranja još pogona u Priboju i tom delu Srbije.

Predsednik je zahvalio svima koji su radili na tom projektu dodajući da je država nekada u prošlosti ulagala u Priboj, ali da je i tada bilo teško dovesti investitore, kao i da su sada uspeli da dovedu nemačkog investitora, jer su verovali u Priboj i svoju državu.

Vučić je kazao da su predstavnici nemačke kompanije AFT imali hrabrosti da tu otvore fabriku verujući da će baš tu napraviti profit, kao i da zaposle veliki broj ljudi. “I Prijepoljci se već javljaju za posao, to su velike vesti, to su ne samo sjajni primeri, to je radost za svakoga od nas. Kada sam sada tokom obilaska fabrike pitao jednog momka i devojku da li još neko radi u porodici, prvi put sam čuo da im u porodici rade svi. Neverovatno je kako Priboj brzo napreduje, od ove fabrike biće više novca za Priboj, za puteve, ulice i drugo”, naveo je Vučić.

Vučić: Put Priboj – Čemerno biće urađen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će put Priboj – Čemerno ka granici sa Crnom Gorom biti izgrađen, a da je pitanje trenutka da li će to biti urađeno u narednih šest meseci ili godinu dana.

Vučić je novinarima u Priboju kazao da ne može u ovom trenutku da obeća put Priboj – Čemerno, ali da će sagledati sve finansijske konstrukcije i drugo.

Vučić: FAP će opstati,za bivše radnike naći drugo rešenje

FAP će da opstane, ali moramo da unapređujemo tehnologiju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da je do sada i opstao upravo zbog narudžbinana koje su stizale iz Vojske Srbije.

Vučić je novinarima u Priboju, odgovarajući na pitanje da li je moguće poslovima sa Vojskom Srbije obezbediti sigurnije zaposlenje u FAP-u, kazao da u toj fabrici trenutno radi 250 radnika.

Otvorena fabrika autodelova AFT u Priboju

PRIBOJ – Nemačka kompanija AFT otvorila je danas fabriku autodelova u Priboju, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U fabrici će biti zaposleno ukupno 400 radnika, a proizvodiće delove za “audi”, “bmw”, “folksvagen” i druge poznate automobilske brendove.

“Oni razmišljaju o otvaranju još nekog pogona u Priboju”, rekao je Vučić. Istakao je da to donosi rezultate Priboju, kao i da je situacija u Priboju bila dosta loša do pre samo nekoliko godina. “Danas imam razlog da popijemo sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem jednu domaću”, dodao je predsednik. Iako je Prijepolje veće od Priboja sada Prijepoljci dolaze u Priboj, jer tu mogu da nađu posao, kazao je Vučić.

Vučić: Priboj značajno promenjen u poslednjih sedam godina

PRIBOJ – Predsednik Aleksandar Vučić danas je na otvaranju hotela “Terme 36.6” u Priboju istakao da se taj grad mnogo promenio u poslednjih sedam godina i da je ponosan na tu činjenicu. Vučić je u obraćanju kazao da su se za Priboj borili on i mnogi njegovi ljudi, a posebno je zahvalio savetniku Jergu Heskensu.

Istakao je i da možemo da uspemo samo ako imamo ljude i porodice kao što je porodica Gorana Despića koja je investirala u obnovu hotela. “Radio je ceo život i odlučio da uloži u Srbiju, a mogao je lagodno da živi tri života bez ikakvih problema od Monaka do Moskve. On je rešio da novac koji je teškim radom zaradio u inostranstvu uloži u svoj Priboj“, kazao je on.

Vučić: Uradićemo ceo put Kokin Brod-Pribojska Banja-Priboj

PRIBOJ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u potpunosti biti urađen put Kokin Brod – Pribojska Banja – Priboj, za šta će država izdvojiti osam miliona evra.

Vučić je okupljenim građanima na otvaranju hotela “Terme 36.6”, kazao da će uskoro videti mašine na izgradnji puta, a očekuje da će krenuti da rade najkasnije 1. oktobra. To će privući nove investitore i biće još fabrika u Priboju, naglasio je Vučić.

 

Otvoren rekonstruisani hotel “Terme 36.6” u Priboju

PRIBOJ – Hotel “Terme 36.6”, odnosno nekadašnji hotel “Priboj”, a kasnije poznat i kao hotel “Bić”, otvoren je danas u Priboju nakon rekonstrukcije koja je koštala više od sedam miliona evra, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Kompleks “Terme 36.6” obuhvata istoimeni hotel sa četiri zvezdice u centru starog Priboja, koji se prostire na 5.000 kvadratnih metara, Spa i velnes centar u Pribojskoj banji i predsedničke vile sa bazenima, sportskim terenima i zoološkim vrtom.

Vučić: Da pokušamo da rešimo mnoge probleme u ovom kraju

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u obraćanju građanima tokom posete Prijepolju da će država u tom kraju raditi na izgradnji i obnovi puteva i izgradnji gasovoda, što će privući investitore u Prijepolje, a to će značiti posao i bolji životni standard za sve građane.

“Danas ćemo da pokušamo da mnoge probleme Prijepolja, Pribija, Nove Varoši i Sjenice rešimo. Zapamtite moje obećanje, uradićemo za sve četiri opštine primarni i sekundarni gasovod”, rekao je Vučić.

 

Zapadne info/tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *