Međunarodni master klas Stefana Milenkovića u Čačku

  • April 13, 2021
  • 0

Svetski poznati violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma Srbija stvara, uz podršku Turističke organizacije Grada Čačka, organizuju međunarodni master klas violine u Srbiji. Violinski kamp namenjen je talentovanim učenicima i studentima klasične violine širom sveta.

Program dvonedeljnog kampa kreirao je upravo Stefan Milenković na osnovu više od dvadeset godina pedagoškog iskustva na nekim od najprestižnijih svetskih muzičkih koledža, među kojima i Džulijard škola u Njujorku, ali i na osnovu raznih edukacija koje je i sam pohađao. Jedan od najvećih srpskih violinista i najmlađi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, poslednjih godina bio je i redovni profesor violine na Univerzitetu Ilinois i gostujući profesor na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.

Polaznici master klasa pohađaće svakodnevne teorijske i praktične grupne i individualne časove sa Profesorom Milenkovićem, dnevne časove fizičke spreme specifično razvijene za muzičare, kao i tehnike specijalizovanog disanja posebno relevantnih za javne nastupe.

Prijave za master klas traju do 15. maja, nakon čega će 31. maja Profesor Milenković odabrati 10 najboljih kandidata, koji će potom u julu pohađati dvonedeljni program u muzičkoj školi Vojislav Vučković u Čačku. Više detalja o programu, propozicijama i uslovima pohađanja master klasa svi zaintersovani mogu pronaći na zvaničnoj veb stranici Stefana Milenkovića.  www.stefanmilenkovich.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *