Vulin u Kosjeriću: Sve će biti učinjeno da se scenario poplava iz 2014 i prošle godine ne ponovi

  • March 18, 2021
  • 0

Prilikom posete ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, opštini Kosjerić razgovaralo se o merama koje u narednom periodu treba preduzeti kako bi se smanjile posledice od elementarnih nepogoda u ovoj opštini. Vulin je tokom posete razgovarao sa članovima Štaba za vanredne situacije kako se scenario poplava iz 2014 i prošle godine više ne bi ponavljao.

Predstvanici lokalne samouprave su ovog puta istakli da su određene mere nakon sastanka Sektora za vanredne situacije ,održanog u februaru, ove godine već preduzete,a  koje će doprineti većoj bezbednosti i sigurnosti građana u slučaju poplava.

Kako je istaknuto, već je obavljeno čišćenje i uređenje korita potoka Limac, pritoka reke Skrapež koje se ulivaju u naseljenom mestu, kao i da su očišćeni odvodni kanali, koji su u prethodnom periodu bili zapušteni i prouzrokovali izlivanje reke. Sanirano je i klizište na putu za brdo Grad, a preostalo je da se u narednom periodu saniraju ostale definisane krizne tačke.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić istakao je da je toj lokalnoj samoupravi potrebna pomoć u saniranju i čišćenju vodotokova prvog reda do 28. marta, a ministar Vulin je naglasio da će, kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, lično kontaktirati nadležna javna preduzeća u cilju prioritetnog rešavanja ovog problema.

Istakavši odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Kosjeriću, ministar Vulin je naveo da će se raditi na modernizaciji vatrogasne stanice i daljem opremanju pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom mestu.

„Posledice elementarnih nepogoda mogu biti umanjene i sanirane samo zajedničkim radom svih, kako nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, tako i javnih preduzeća, štabova za vanredne situacije. Bitno je da definišemo potencijalne probleme i krizne tačke i svi zajedno preduzmemo konkretne korake kako bi predupredili i smanjili štetu izazvanu elementarnim nepogodama“, poručio je ministar Vulin.

 

Zapadne info/MUP Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *