Regionalna deponija Kalenić rešenje za sve divlje deponije u Kolubarskom okrugu

  • March 15, 2021
  • 0

„Ministarstvo zaštite životne sredine intenzivno radi na projektovanju regionalne deponije „Kalenić“, a Mionica će biti jedna od 11 opština koja će biti uključena u projekat upravljanja čvrstim otpadom“, rekla je ministarka Irena Vujović prilikom posete opštini Mionica.

Prema njenim rečima, Mionica je aktivna i ima tesnu saradnju sa Ministarstvom koje ona vodi. Popisali su divlje deponije i kako navodi, sada se razmatraju načini i tehničke mogućnosti za njihovo uklanjanje.

Opština Mionica nema reciklažno dvorište, nema svoju deponiju, već zahvaljujući gradu Valjevu, na neki način saniramo ono što je potrebno. Regionalna deponija Kalenić je ključna stvar za čitav kraj, čime će se rešiti sve divlje deponije, urediće se ceo sistem. U tome moramo svi zajedno da učestvujemo i da radimo na edukaciji dece i odraslih, istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Radiće se dva prečistača za otpadne vode, u Mionici varoš i u Banji Vrujci i za to su pripremljeni projekti i predviđeni su kroz kineski projekat koji će se odvijati u Ministarstvu građevine, najavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Sve to su projekti koji se tiču i zaštite životne sredine i koji će podići standard života ljudi, rekla je Vujović.

Zapadne info/valljevoplus.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *