Kovačević: U Milanovcu neće biti rezova u budžetu

  • February 19, 2021
  • 0

Gostujući u emisiji Gradske teme medijske mreže Info24, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević izajvio je da neće biti rezova u budžetu za 2021. godinu.

„Mi smo već predstavili u našoj predizbornoj kampanji plan srednjoročnog razvoja opštine Gornji Milanovac i mi već idemo tim koracima, tim putem, da sve ono što smo obećali i uradimo. I sledeći budžet će biti sigurno razvojni. Gledaćemo da uštedimo svaki dinar gde možemo da kapitalne investicije i sve ono što se tiče građana opštine Gornji Milanovac ne trpe“, naveo je Kovačević.

Kovačević je po drugi put izabaran za predsednika gornjomilanovačke opštine nakon što je Srpska napredna stranka na lokalnim izborima u junu odnela ubedljivu pobedu.

Govoreći o važnosti izgradnje putne i druge infrastrukture, Kovačević je još jednom ukazao na značaj auto-puta Miloš Veliki.

Vanredno stanje uvedeno na početku epidemije korona virusa  odložilo je za tri do četiri meseca realizaciju projekta izgradnje pristupne saobraćajnice auto-putu Miloš Veliki.

Nedavno su odbornici Skupštine usvojili kompeltnu dokumentaciju neophodnu za početak gradnje tog putnog objekta.

„Što se tiče opštine Gornji Milanovac mi smo potpuno spremni za gradnju pristupne saobraćajnice…očekujem da najkasnije na proleće krenu radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice“, izjavio je Kovačević.

Dodao je da će se raditi moderna saobraćajnica koja bi u punom profilu trebalo da bude završena za najduže godinu i po dana.

Uprkos pandemiji Kovida-19, gornjomilanovačka privreda je funkcionisala  i svih 15.500 zaposlenih je radilo, a pojedine kompanije su zabeležile i rast od 20%, rekao je Kovačević.

On je kazao da je već spremna i sva planska dokumenatcija za industrijsku zonu Srčanik i da su već mnoge domaće kompanije iskazale potrebu za proširenje poslovnih kapaciteta.

“Čim završimo pristupnu saobraćajnicu, krenućemo u komunalno opremanje te nove industrijske zone i ponudićemo je naravno prvo našim zainteresovanim kompanijama koje već posluju u Gornjem Milanovcu“, nagalsio je Kovačević.

Zanimljivo je da su u poslednje dve godine u Gornjem Milanovcu veliki domaći i svetski pozanti trgovinski lanci izgradili svoje  maloprodjane objekte (Lidl, Dis, Šop park) čime je mala nezaposlenost od 4% još više snižena.

 

Zapadne info/moravički portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *