Vrnjčanin pucao na policiju i pokušao da pobegne ukradenim autom

  • February 13, 2021
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su S. Đ. (1989) neposredno nakon što je, kako se sumnja, pucao na policajce pokušavajući da im pobegne ukradenim „audijem“ koji je vozio S. B. (1986).

Patrola policije je u Vrnjačkoj Banji pokušala da zaustavi „audi“ u kome su se nalazili, ali su se oni, kako se sumnja, oglušili o naređenje da se zaustave i dok su bežali, nekoliko kilometara dalje u Novom Selu, sleteli su sa puta.

S. Đ. se sumnjiči da je tada ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika i službenog vozila, dok je S. B, kako se sumnja, ušao u obližnje dvorište, seo u otključani „pasat“ i ključevima koji su bili unutra startovao vozilo, pokušavajući da sa S. Đ. pobegne.

Policija ih je ubrzo sustigla i uhapsila.

Pretresom stana i drugih prostorija S. B. pronađena je manja količina praškaste materije, dok su u stanu S. Đ. nađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, S. Đ. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a S. B. (1986) zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Obojica će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Izvor:kraljevo online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *