Pri kraju građevinski radovi na objektu novog vrtića, istovremeno rekonstrukcija “Nevena”

  • May 28, 2024
  • 0

150 miliona dinara vredni su radovi izgradnje novog vrtića u naselju Carina, koje grad finansira sopstvenim sredstvima. U toku su završni građevinski radovi na tom objektu, a istovremeno radi se i kompletna rekonstrukcija vrtića “Neven”, sredstvima grada i Ministarstva rudarstva i energetike. Završetkom ovog novog objeka i otvaranjem vrtića u Kremnima i Zlakusi u Užicu će biti ukinuta lista čekanja i svako dete u gradu imaće svoje mesto u vrtiću.

Prema rečima direktora JP “Užice razvoj” Miloša Milivojevića, koji je obišao radove na objektu novog vrtića na Carini, u toku su završni građevinski radovi.

“Završene su sve instalacije, vodovodne, kanalizacione, elektroinstalacije, podna košuljica, u toku je izrada fasade sa termoizolacijom i od 1. juna krećemo sa gipsarskim radovima i izradi plafona. Očekujemo da do 1. avgusta svi radovi na ovom objektu budu gotovi, nakon čega se pristupa opremanju, parternom uređenju, izradi elaborata i pribavljanju saglasnosti nadležnog ministarstva kako bi ovaj novi objekat kapaciteta oko 200 mesta počeo sa radom”.

Milivojević podseća da se istovremeno sa radovima na ovom objektu, odvijaju i radovi na kompletnoj energetskoj sanaciji vrtića “Neven”.

“Energetska sanacija vrtića Neven vredna je 36 miliona dinara i finansiraju je grad Užice i Ministarstvo rudarstsva i energetike, a podrazumeva zamenu stolarije izradu fasade sa termoizolacijom i uspostavljanje sistema led rasvete u unutrašnjosti objekta”.

On podseća da je u prethodnom periodu urađeno dosta toga po pitanju proširenja kapaciteta Predškolske ustanove Užice, počev od dogradnje vrtića “Maslačak” u Sevojnu, izgradnje vrtića na Beloj Zemlji i adaptacije prostora u tri osnovne škole u gradu do otvaranja prvog seoskog vrtića.

“Ponosni smo na vrtić koji smo otvorili u Karanu, završili smo adaptaciju prostora i uskoro otvaramo vrtić u Kremnima. Takođe, u toku je izrada projekta za vrtić u Zlakusi. Vrlo blizu smo ostavrenja cilja da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću”, zaključuje Milivojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *