14 godina rada užičkog Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

  • May 21, 2024
  • 0

Povodom 14 godina rada užičkog Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, organizovane su danas “Igre bez granica“ za korisnike samog boravka i korisnike ovakvih i sličnih usluga u široj društvenoj zajednici. Dnevni  boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju prva je usluga socijalne zaštite koju pruža Gradski  centar  za usluge socijalne zaštite Užice.

Program današnje  proslave 14. rodjendana Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Užicu    osmišljen je da kroz  da kroz takmičarskre igre učesnici iskažu svoje sposobnosti: motorne, manuelne i intelektualne, zapaženje, brzinu i sve ono što su naučili tokom prethodnog redovnog rada u Boravku, a onda i pozitivnu energiju i jedinstven šarm koji oni, bez sumnje, poseduju.

Savetovališta za porodice sa decom sa smetnjama u razvoju. U prvoj fazi obe ove usluge finansiraće se projektno i to u saradnji sa Stalnom konFerencijom gradova i opština, odnosno uz podršku nemačkog GIZ-a.

Gradski centar za usluge socijalne zaštite Užice  trenutno ima više od 300 korisnika sa kojima se radi tokom cele nedelje.

 

 

infopress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *