Svakom đaku prvaku u Priboju po 12. 000 dinara

  • September 1, 2023
  • 0

U susret novoj školskoj godini, Opština Priboj, kao i prethodnih godina, za đake prvake i njihove roditelje, izdvojiće po 12 hiljada dinara, kao pomoć u nabavci udžbenika, školskog pribora i opreme. Isti iznos, već nekoliko godina, izdvaja se i za mališane iz pobratimske opštine na Кosovu i Metohiji.

Ove godine prvi put u školske klupe na području Opštine Priboj sešće 153 prvaka, a u bratskoj Opštini Prilužje, najvećoj srpskoj enklavi na centralnom Кosovu i Metohiji, 30 budućih školaraca.

Кao i prethodnih godina, pomoć lokalne samouprave, neće izostati ni za đake pešake, iz udaljenijih pribojskih sela, koji nisu u mogućnosti da koriste javni prevoz. Njima sleduje pomoć od po 10 hiljada dinara.

Opštinsko veće na svom 63. zasedanju u ovom sazivu, utvrdilo je i predlog Odluke o određivanju pravaca pružanja državnih puteva drugog reda, broj 191 i 194, kroz naselja na teritoriji Opštine Priboj, kao i predlog Odluke o izradi Izmene Plana generalne regulacije gradskog područja Opštine Priboj.

Pribojski većnici prihvatili su i izveštaj Кomisije za procenu štete od poplava u periodu maj – jun ove godine, u ukupnom iznosu od 123 miliona i 443 hiljade dinara. Štete na poljoprivrednim kulurama kod 18 domaćinstava su 2.779.000,00 dinara, dok je šteta na putnoj infrastrukturi 120.664.000,00 dinara.

Opštinsko veće Priboja dalo je i saglasnost Centru za socijalni rad, za prijem jednog stručnog radnika, na poslovima planiranja, razvoja i izveštavanja, u okviru pružanja usluga socijalne zaštite i mera porodično-pravne zaštite, a čiji će se rad finansirati iz budžeta Opštine Priboj.

PP Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *