Iz pribojskog FAP-a 12 kamiona isporučeno Vojsci Srbije – novi ugovori i usavršavanje radnika

  • May 31, 2023
  • 0

Iz pribojske fabrike FAP, danas je Vojsci Srbije isporučeno 12 kamiona novije generacije. Reč je o vozilima oznake 22 i 28, koja će biti korišćena za različite vojne namene, sa pogonima na sivih 6 točkova i sa dodatnim modifikacijama po zahtevima kupca. Ova isporuka je značajan uspeh i radnika i menadžmenta pribojske FAP korporacije, a radi se o ugovoru koji je sa Ministarstvom odbrane potpisan pre nešto više od godinu dana.

foto: Milutin Živković – generalni direktor FAP korporacije 

” Ovo je veliki dan za FAP i nadam se da će ovih događaja biti i ubuduće. ovo su namenska vozila. Postojeća konstrukcija ima mogućnost da se prilagodi različitim primenama, normalno prema potrebama naše vojske. Izvršen je kvalitativni prijem i vozila sada idu u jedinice vojske” istakao je dr. Milutin Živković, generalni direktor FAP korporacije.

Ovaj uspešno zavrkšen posao stvara dobru osnovu za nove poslovne korake pribojske fabrike, kako u tehnološkom unapređenju, tako i u realizaciiji sve brojnijih poslova i ugovora koji su na vidiku.

” Uspešno smo izvršili verifikaciju  motora i več imamo još 10 ovakvih vozila, ugovora koje smo mi potpisali i imamo obećanja da će dosta značajnih poslova biti, ne samo za FAP, nego za kompletnu vojnu industriju u Srbiji” – dodao je Živković

Novi poslovi iziskuju nove kvalifikovane radnike, kako bi se povereni poslovi uspešno realizovali. Nedavno je, po raznim osnovama, radni odnos u ovoj korporaciji zasnovalo 90 radnika koji su kako sa iskustvom, tako i bez istog. Vrata FAP-a ostvorena su i za ljude iz susednih opština.

Prema rečima Živkovića, plan je i da se radi na daljem školovanju i edukaciji radnika, kako bi stručni kadar b io pripremljen za ono što dolazi.

 

zapadne info/priboj.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *