Užice ima potencijal za razvoj raftinga

  • May 25, 2023
  • 0

Da grad Užice i reka Đetinja imaju potencijal za razvoj sportskog i turističkog raftinga, složili su se svi učesnici Evropskog kupa i Državnog prvenstva u raftingu koje je po prvi put održano u gradu. Pored ekipa iz Srbije kanjonom Đetinje prošlo je i 13 ekipa iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije i Crne Gore, a gost Užica bio je i predsednik Svetske rafting federacije Danilo Bormaz.

Sveukupni pobednik je Italija, zemlja čiji su takmičari trijumfovali u slalomu, RX disciplini i spustu, ali su odneli i pobedu u para-raftingu.

Zadovoljan kako je sve organizaciono proteklo, predsednik Rafting saveza Srbije, Boris Purjakov, istakao je da su takmičari iz inostranstva zadovoljni rekom Đetinjom.

“Iako je bio prvi put da se ovakva vrsta takmičenja organizuje na reci Đetinji, zadovoljni smo kako je sve proteklo. Predsednik Svetske rafting federacije, Danilo Bormaz, bio je prisutan i oduševljen je, kako kanjonom reke, tako i čitavom organizacijom. U okviru discipline para-raftinga, koju posebno ističem, imali smo po dva tima iz Italije i Bugarske, kao i jedan tim iz Srbije. Zahvalio bih se vatrogasnoj jedinici Grada Užica koja je očistila i rasklonila grane i drveće iz reke, a zahvalnost upućujem i gradonačelnici i celom timu grada koji je uvideo i prepoznao važnost ovakvog takmičenja”.

Ispred grada takmičare je pozdravio zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović, istakavši da se nada da će ovaj događaj biti uvršten u listu naših tradicionalnih sportskih manifestacija, ali i doprineti promociji i daljem razvoju kanjona reke Đetinje.

Organizatori takmičenja su Svetska rafting federacija NSD Liman i Rafting savez Srbije, uz podršku Grada i Sportskog saveza Užica.

 

zapadne info/uzice.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *