Karavan radosti i prijateljstva stigao u Požegu

  • May 24, 2023
  • 0

Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportske igre mladih prvi put je zapaljen u Požegi. Iako su deca iz ove opštine svake godine deo najlepše sportske priče u regionu, ovo je prvi put da su se održali svi turniri u okviru Karavana radosti i prijateljstva.

Svečano otvaranje kao i sva takmičenja održana su na stadionu FK „Sloga“. Plamen prijateljstva su zapalile prošlogodišnje učesnice Međunarodne završnice u Splitu i pobednice turnira 3×3 Maša Bojat, Bojana Matović i Katarina Jovanović

U ime lokalne samouprave decu je pozdravio predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović:

– Danas šaljemo prelepu sliku iz Požege, a ta slika je radost dece i dečja igra, ono što je najbitnije za sve nas. Želim vam da se lepo provedete. Deco, družite se, volite se, ne dozvolite da bilo ko u vašem društvu pati, pružite ruku svima, kao što i slogan ovogodišnje kampanje kaže „Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

U ime Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, deci su se obratili Marija Golubović, koordinatorka za Požegu i direktor takmičenja Filip Komarica:

– Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi opštine Požega, što je ušla u porodicu Sportskih igara mladih. Deci želim mnogo uspeha na današnjim takmičenjima. Treba da znate da će biti mnogo pobeda i poraza, ali najbitnije je da odavde odete sa sa novim drugarima.

Na Igrama u Požegi učestvovalo je preko 550 dečaka i devojčica. U igri Lino između dve vatre bilo je preko 40 ekipa, a veliko interesovanje vladalo je i za trku na 60 metara. Takmičilo se preko 250 najmlađih. Tradicionalno Požega je pokazala da su popularni i mali fudbal i basket.

Plasman na Regionalno finale u Čačku izborili su:

  • Lino između dve vatre – 2012. i mlađi „Vatrena zvezda“ i 2014. i mlađi ekipa „Burek sa mesom“
  • 3×3 – dečaci iz ekipe „Pick&Pop“ i devojčice iz ekipe „Alo Požega“
  • mali fudbal, dečaci 2012. godište i mlađi – ekipa „Vatreni sokolovi“
  • Coca-Cola kup – ekipa „Sloga 1“ u konkurenciji devojčica i ekipa „Ekstremnjaci“ u konkurenciji devojčica
  • atletika (trka na 60m): u kategoriji 2012. i mlađi, Pavle Smiljanić, Petar Poledica, Pavle Bulić, Andrijana Drndarević, Nikolina Stanić, Una Petrović i u kategoriji 2014. i mlađi, Ivan Obradović, Jakov Krstanić, Vuk Adžić, Elena Kršljak, Irina Petrović i Petra Bošković.

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se u od 10. jula u Banji Ždrelo, dok će se u drugoj polovini avgusta održati i Međunarodna završnica. Biće to prilika da se SIM-ovci iz sve tri države učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbij, takmiče i druže.

 

zapadne info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *