PREKREČEN MURAL RADOMIRU ANTIĆU U UŽICU – Oglasila se lokalna samouprava: Biće urađen novi

  • December 8, 2022
  • 0

Mnogi ljubitelji fudbala i sporta uopšteno, razočarali su se juče, kada je stigla vest da je mural posvećen legendarnom srpskom treneru Radomiru Antiću prekrečen Užicu. Veoma brzo ova vest se raširila društvenim mrežama i nikome nije bilo jasno zašto je to urađeno i kome smeta nekadašnji fudbalski as.

Tim povodom za medije se ispred lokalne samouprave oglasio Srđan Nedeljković, član veća za javna preduzeća. Kako je istakao nije došlo do namernog uklanjanja murala. ” Sve je urađeno u cilju sanacije fasade i svakako ovaj mural će u narednom periodu biti vraćen na prvobitno mesto. To se takođe desilo i sa muralima kod srušene pošte kada su mnogi negodovali zašto su prekrečeni, pa su nakon toga vračeni.”

Nedeljković je napomenuo da će grupa umetnika koja je uradila i prethodni mural, u narednim danma naslikaće novi. Naime stari mural je već bio oštećen i u jako lošem stanju.

” Grad će pomoći izradu novog murala na Gradskom trgu”

Koliko je Radomir Antić značajan za Užice, govori i činjenica da se od skora, stadion na kome svoje utakmice igra GFK Sloboda iz Užica, zove po legendarnom misteru.

zapadne info

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *