Dečija nedelja na gondoli: “Šta detetu treba da raste do neba”

  • October 4, 2022
  • 0

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava ove godine se održava od 3. do 9 oktobra, pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“
Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina. JP Gold gondola Zlatibor, kao društveno odgovorno preduzeće, aktivno se uključilo u obeležavanje Dečije nedelje .


“Odgovornost svih nas pre svega porodice, škole i države je da deci omogućimo kvalitetno odrastanje. Bezbrižnost , radost , ljubav i odgovornost nas odraslih su primarni u odrastanju dece. Gold gondola kao društveno odgovono preduzeće , želi da doprinese tim vrednostima. Deca iz našeg okruženja, kao i sva deca koja dolaze na vožnju gondolom, su naši dragi gosti. Svo to uzbudjenje i osmesi nakon vožnje su naša radost – rekla je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”.
U suret Dečijoj nedelji, đaci iz osnovnih škola “Dimitirje Tucović” Čajetina, “Sava Jovanović Sirogojno”, “Milivoje Borović” Mačkat sa izvdojenim odeljenjima i mališani iz PU “Radost” Čajetina imali su priliku da se, bez naknade, voze najdužom gondolom na svetu i da iz jedne nove perspektive bolje upoznaju svoj kraj.


„Dečija nedelja je samo jedna od nedelja u okvuru koje su dečija ptava potencirana. Mi se trudimo da tokom čitavog njihovog školovanja dečija prava budu zastupljena, da budu poštovana i da deca znaju svoja prava ali i svoje obaveze,“ izjavio je direktor OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ iz Sirogojna Zoran Mitrašinović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *