Zbog sumnje na zloupotrebe odbornici nisu usvojili izveštaj o radu Turističke organizacije Prijepolje

  • September 20, 2022
  • 0

“Usled sporovedene kontrole, interni revizor potvrdio je da postoje neke sumnje da se u Turističkoj organizaciji Prijepolje radilo na ivici zakona, a ukoliko se i opštinski pravobranilac usaglasi sa navodima revizora, dokumentacija će biti prosledeđena tužilaštvu” – istakao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić nakon održane sednice SO Prijepolje koja je trajala dva dana.

Na predlog predsednika opštine, Skupština nije usvojila Izveštaj o radu Turističke organizacije Prijepolje i finansijski izveštaj za prošlu godinu. Ovakav stav nije se svideo delu opozicije koji su “krivca” za to videli u Vladimiru Babiću i Esadu Hodžiću, te su na njihov račun izneli niz uvreda.

Odbronici su usvojili i izveštaj o izvršenju ovogodišnjeg budžeta za prvih 6 meseci. Prihvaćen je  predlog veća da se raspiše Javni konkurs za izbor direktora JKP Lim. Razmatrani su i predlozi odluka o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta i Vatrogasne stanice u Brodarevu iz opštinskog u državno vlasništvo, kao i pribavljanje zgrade nekadašnjeg Vojnog odseka iz republičke javne svojine u opštinsko vlasništvo.

 

zapadne info

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.