Nakon dve godine u Brodarevu održan Sajam poljoprivrede – mali broj izlagača i nešto više cene proizvoda

  • September 20, 2022
  • 0

Nakon dve godine pauze, zbog pandemije korona virusa, u MZ Brodarevo održan je tradicionalni Sajam poljoprivrede. 13. put za redom nisu izostale nagrade od strane opštine Prijepolje najboljim pčelarima, voćarima, stočarima…

Novčane nagrade dodeljene su i najboljim izlagačima iz oblasti domaće radinosti, a pauza od dve godine se odrazila i na odziv izlagača.

foto: Stanka Baković- poljoprivredni proizvođač iz Brodareva 

Jedna od nekolicine izlagača bila je Stanka Baković koja svoje proizvode izlaže po drugi put. Stanka je na štand izložila mlečne proizvode, poput sira, kajmaka, paprike u pavlaci… Cene su ove godine nešto više, a Stanka naglašava da je sve poskupelo, pa je bila primorana da i ona podigne cene svojih proizvoda.

” Sir prodajem po 650 dinara, a kajmak po 15 eura, moram jer je i hrana za stoku poskupela”

foto: Zoran Despotović – član opštinskog veća

Opštinsko rukovodstvo prepoznaje mane u organizaciji i tvrdi da će to u narednim godinama biti ispravljeno, a prema rečima opštinskog većnika Zorana Despotovića ubuduće će se sajam organizovati uz konsultacije sa poljoprivrednicima.

” Razgovaraćemo sa članovima organizacionog odbora kako bi se sajam održao krajem jula meseca naredne godine” – napomenuo je Despotović uzimajući u obzir mali ovogodišnji odziv.

Opština Prijepolje nastoji da podrži razvoj poljoprivrede, a samo ove godine, za subvencije, opredeljeno je 32 miliona dinara.

foto: Vladimir Babić – predsednik opštine Prijepolje 

“Opština Prijepolje čini sve kako bi pomogla poljoprivrednicima. Kroz različite vrste subvencija izdvajamo značajna sredstva za pomoć. Smatramo da je izuzetno važno sačuvati stočni fond, i podstaći ljude da ostanu da žive na selu” – navodi predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

 

zapadne info

Leave a Reply

Your email address will not be published.