Od naredne godine još 12.000 kvadrata kvalitetnog prostora za nove firme u NTP Čačak

  • September 19, 2022
  • 0

Sledeće godine trebali bi da počnu radovi na izgradnji nove zgrade Naučno tehnološkoog parka Čačak. Nov objekat gradiće se na prostoru bivše fabrike CER, a u blizini već postojećeg objekta. Projektom je predviđena energetski efikasna zgrada uz poštovanje svih formi zelene gradnje.

Prema rečima direktora NTP Čačak, Mirka Pešića, sva neophodna dokumentacija koja je preuslov za donošenje odluka na nivou republike za finansiranje je kompletirana, a on ovom priikom ističe nadu da će odluka Vlade što pre pokrenuti proces izgradnje novog objekta.

Očekivanja su da će prve start up kompanije započeti svoje poslovanje u novom objektu u toku 2024 godine.

Inače, Vlada Srbije  prepoznala je važnost tehnološkog parka koji od samog početka ima za cilj spajanje nauke i privrede i još prošle godine izdvojen je novac za kupovnu parcele za izgradnju novih kapaciteta.

Novi objekat bi trebao da se prostire na povšini od 12.000 kvadratnih metara, a vrednost procenjena vrednost radova je  1,2 milijarde dinara. Projektom je predviđen kancelarijski prostor i deo namenjen proizvodnji, kako bi budući stanari imali što kvalitetnije uslove za rad.

 

zapadne info

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.