Starim studentima produžen rok za završetak fakulteta

  • September 14, 2022
  • 0

Starim studentima biće produžen rok za završetak studija, objavila je Studentska konferencija Srbije (SKONUS).

Ministarstvo prosvete pristupiće izradi zaključka Vlade Srbije za rešavanje problema studenata upisanih po starom programu (studenti upisani pre uvođenja bolonje). Rok za završetak studija biće definisan izmenom Zakona o visokom obrazovanju o čemu ćemo se konsultovati sa predstavnicima starih studenata kako je potrebno najoptimalnije trajno rešenje za problem ove grupe studenata – navedeno je na Fejsbuk stranici SKONUSA.

Ta studentska organizacija je na svom Instagram profilu objavila da je juče održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete i studenata upisanih po starom programu i da je nađeno rešenje za problem starih studenata, odnosno da će rok za završetak njihovih studija biti produžen.

Prema aktuelnom zakonskom rešenju, studenti upisani na osnovne studije na fakultetima i na višim školama do 10. septembra 2005. mogu završiti te studije po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studiranja, najkasnije do kraja školske 2021/2022. godine, što je 30. septembar, a studenti upisani na integrisane studije iz polja medicinskih nauka, do kraja školske 2022/2023. godine. Rok do 30. septembra imaju i studenti magistarskih i doktorskih studija koji su takođe upisani po starim propisima.

 

IZVOR: Telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.