U Raški projekat obuke radnika za tekstilnu industriju: Siguran posao za 125 tekstilaca

  • July 19, 2022
  • 0

Ovaj kurs je organizovan kako bi se podstakao lokalni ruralni razvoj, obezbedila ekonomska sigurnost i stvorile mogućnosti za zapošljavanje u raškom regionu.

Privredna komora Srbije pokrenula je obuku za 125 radnika za potrebe tekstilne industrije. Uz finansijsku podršku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) i u saradnji sa kompanijom „LUSS Textile“ iz Raške, nezaposleni će kroz višemesečnu obuku steći znanja i veštine neophodne za rad u tekstilnoj industriji.

– Svi polaznici kursa će nakon njegovog završetka dobiti posao u tekstilnim kompanijama u Raškoj i okolini – napominje Nemanja Jovanović iz Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS.

Jovanović objašnjava da će realizacija ovog programa omogućiti nezaposlenim osobama iz regiona Raške da pronađu stalno zaposlenje i obezbede redovna primanja za svoje porodice, a pored toga, očekuje se da obuku pohađaju i polaznici koji su se vratili sa privremenog rada iz inostranstva.

Obezbeđene su mašine za obuku, kao i stručni predavači. Kompanija „LUSS Textile“ je obezbedila prostor neophodan za obuku koja traje do 30. novembra ove godine.

Projekat je kreiran kako bi se podstakao lokalni ruralni razvoj, obezbedila ekonomska sigurnost i stvorile mogućnosti za zapošljavanje u raškom regionu, koji je prepoznat kao veliki potencijal u oblasti tekstilne industrije, pružanjem preko potrebnog programa obuke radne snage koji će pomoći u podučavanju i ponovnom treniranju odgovarajućih radnih veština za socijalno i ekonomski ugrožene pojedince – kaže Marija Dragić iz GIZ-a.

izvor:Alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.