Mikrobiološka laboratorija u Čačku uskoro će biti puštena u rad. Dodatni prihodi Zavodu za javno zdravlje

  • July 12, 2022
  • 0

Početkom godine započeti su radovi na izgradnji mikrobiološke laboratorije u Čačku koja prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića neće  služiti samo za dijagnostiku pomoću PCR aparata, već će to biti laboratorija sa mnogo većim mogućnostima, a koja će pripadati Zavodu za javno zdravlje Čačak.

Todorović napominje da će nakon što laboratorija bude puštena u rad ZZJZ Čačak  imati mogućnost za prihodovanje. Što je od velikog značaja, obzirom da se u ovoj ustanovi 1/3 troškova sufinansira od strane RFZO, dok je ostatak tržište.

Milun Todorović – gradonačelnik Čačka 

” Očekujem što pre puštanje u rad. Naravno, mora i procedura da se završi, da se dobije upotrebna dozvola, da se uradi tehnički prijem, odradi instalacija opreme i onda da se krene sa radom”

Zgrada nove laboratorije imaće prizemlje i sprat, ukupno 201 metar kvadratni, a izgradnju finansira grad sa 23 miliona dinara iz budžeta.

Najsavremeniju opremu vrednu 130.000 dolara donirao je Rotari klub.

Todorović se osvrnuo i na radove na izgradnji Doma zdravlja u Ljubiću. Kako je istakao elektro kablovi koji su se nalazili na samoj lokaciji usporili su radove. Međutim, to je rešeno i prema njegovim očekivanjima izgradnja ovog objekta će biti završena u ugovorenom roku.

 

 

zapadne info

Leave a Reply

Your email address will not be published.