Ristanović: “Pravimo ekipu koja se neće boriti za opstanak”

  • July 12, 2022
  • 0

Zlatibor uigrava novi tim za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, a posle 10 dana priprema i tri prijateljske utakmice bez poraza trener Predrag Ristanović smatra da ekipa ne bi trebalo da završi u donjem delu tabele.

Fudbaleri Zlatibora odigrali su tri kontrolne utakmice od početka priprema za novu sezonu. Posle dva remija istim rezultatom 1:1 protiv Metalca i Jedinstva iz Bijelog Polja, savladan je Petrovac sa 1:0 na stadionu Švajcarija. Pobeda protiv crnogorskog tima je bila prva od početka priprema za Zlatibor koji je već drugog dana posle prozivke počeo sa mečevima kako bi nadoknadio kasnije okupljanje.

„Uvek smo praktikovali da odigramo dosta utakmica u pripremnom periodu. Malo smo zakasnili za početak priprema zbog nekih unutrašnjih stvari u klubu, ali sada po ubrzanom ritmu treniramo i sklapamo neku novu ekipu koja bi trebalo da bude u gornjem delu tabele, da se ne bori za opstanak kao prošle godine. Mislim da ćemo uspeti u tome,“

kaže trener Ristanović. Zlatibor trenutno u svim linijama tima ima bar jednog igrača koji je i prošle sezone bio član kluba, a jedan od njih Marko Jeremić je i bio strelac u pobedi protiv Petrovca. Većina su bili starteri na prijateljskim utakmicama, ali je i veliki broj novih fudbalera, od kojih su neki na probi i svi dobijaju šansu.

„Vrlo je bitno da ostane kostur tima i mnogo je lakše praviti sve. Prošle godine to nismo imali, maltene nijedan igrač iz pretprošle sezone. Zato smo imali i velikih problema u celom prvenstvu, najviše u prvom delu. Sad se nadam da neće biti tako. Protiv svih moramo igrati i nadamo se najboljem“

Čajetinski drugoligaš nastavlja sa radom na Zlatiboru gde će odigrati još test utakmica protiv dostupnih rivala. Takmičenje u Prvoj ligi počinje 30. jula, a Zlatibor će u prva dva meča gostovati Železničaru u Pančevu i Vršcu, a prvi meč kod kuće na programu je 13. avgusta protiv Proletera.

zlatiborpress.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *