U subotu počinje ,,Ovčarsko-kablarski festival zdravog duha”

  • June 23, 2022
  • 0

Drugi ,,Ovčarsko-kablarski festival zdravog duha“ pod sloganom ,,Budimo prirodni u prirodi” biće održan u period od 25.juna do 10.jula u Ovčar Banji. Festival organizuje Sportsko udruženje Čačanski polumaraton, Triatlon tim Borac i Udruženje Čačana u Čačku u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, lokalnom samoupravom grada Čačka i Turističkom organizacijom Čačka.

Programom Ovčarsko-kablarskog festivala zdravog duha predviđeno je održavanje više sportskih manifestacija, među kojima su- Atletska trka Mala sveta gora, koja osim trka na 5 i 10 kilometara po prvi put obuhvata i takmičenje na stazi dugoj 21,1km. Predviđeno je i održavanje trke budućih prvaka, kao i trke osoba sa posebnim potrebama i planinska trka na 4, 8 i 14 km. Festival okuplja više od 500 takmičara iz zemlje i inostranstva.

Prošle godine održan je prvi Festival zdravog duha, na kojem su nastupili takmičari iz cele Srbije, ali i Bosne i Hercegovine, Mađarske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Slovenije i Crne Gore.  Novitet ovogodišnjeg takmičenja je kros akvatlon, disciplina koja podrazumeva takmičenje u plivanju i planinskom trčanju.

Svečano otvaranje festivala biće u subotu od 10.30 minuta, a od tada do 13.30 minuta, kada se takmičenje završava, put kroz Ovčar Banju biće zatvoren za saobraćaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.