Dragan Marjanović novi predsednik GFK Slobode

  • December 27, 2021
  • 0

Na Skupštini kluba izabran je novi predsednik, i članovi Upravnog odbora. Usvojen je i finansijski izveštaj kluba u kome je iskazano da je Sloboda pozitivno poslovala, a takođe je usvojen i izveštaj o stručnom radu u klubu. Zacrtan je i jasan cilj, osvajanje prvog mesta u prolećnom delu prvenstva i ulazak u viši rang.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini GFK Sloboda održanoj u Velikoj sali Gradske kuće od ukupno 23 delegata bilo je prisutno 17 tako da je u potpunosti ispoštovana procedura i moglo je da se pristupi konkretnoj realizaciji sednice kojom je predsedavao Zoran Novaković predsednik Skupštine.

Najpre je usvojen Izveštaj o radu Upravnog odbora kluba kao i Izveštaj Nadozornog odbora. Aleksandar Milivojević je kao predsednik NO istakao da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti u pogledu finansijskog poslovanja i radu kluba i da ukupno ostvareni poslovni prihod u 2020. Godini 12 miliona 131 hiljada dinara, dok su ukupno rasho iznosili 16 miliona i 895 hiljada dinara. Poslovni gubitak bio je 4 miliona 764 hiljade dinara, a dobitak 4 miliona 930 hiljda dinara, tako da je klub u 2020. Godini iskazao višak prihoda nad rashodima u iznosu od 192 hiljade dinara.

Novi predsednik Upravnog odbora Dragan Marjanović jednoglasno je izabran a on je obraćajući se prisutnima izložio i svoj program rada.
“Biti predsednik Slobode je jedna velika čast, jer Sloboda se na odbija. Osećam dug prema našem klubu za sve lepe trenutke i radosti koje sam uz njih proživljavao. Naravno osećam i veliku odgovornost. Sloboda je veliki klub, ali u ovom trenutku Sloboda je cenjenija negde u nekim drugim sredinama i drugim gradovima, mnogo više nego u samom Užicu. Naš zadatak je da to ispravimo. Ni Slobodu nisu mimoišli brojni problemi, a mislim da je najveći problem pored finansija taj što smo istrošili mnogo dobrih ljudi. Neće lako biti povratiti poverenje u klub ali to nema alternativu. Naš cilj je ulazak u viši rang, drugi cilj je razvoj omladinske škole kao i poboljšanje uslova za njihov rad. Ne smemo dozvoliti da nam deca odlaze iz grada, jer ako to ne sprečimo Sloboda nema budućnost. Mora se ulagati u infrastrukturu, i kao treći jako bitan cilj je finansijska stabilnost kluba. Ova tri cilja moraju biti u balansu i njihovim ostvarenjem klub će rasti iz dana u dan. Takođe moram istaći da struka mora biti na prvom mestu, trenerima se moraju obezbediti bolje plate i bolji uslovi za rad. Nisam od onih koji obećavaju i jedino što mogu da obećam je odgovoran pristup svim obavezama. Bez obzira na sve teškoće Sloboda je veliki klub, imamo dosta elena, znanja i želje. Ovo je dugotrajan posao, jedan maraton ali mi moramo naći sistem u kome klub neće zavisiti samo od jednog čoveka. To se mora promenti”.

Na Skupštini je usvoje i izveštaj Stručnog štaba koji je podneo Goran Đukić:
“Na početku kalendarske godine Uprava kluba je pred Stručni štab i igrače postavila jasne ciljeve. Mesto u vrhu tabele, da se ne strepi za opstanak, kao i da ekipa igra sve bolje i bolje. Mi smo to i uradili. Završili smo na 4. mestu na tabeli, bilo je problema ali smo uspešno obavili zadatak. Neću pričati o oduzetim bodovima, jer to je nešto što me i ljudski i sportski pogađa. Naše ambicije su uvek da pobeđujemo, i ako zaslužimo ulazak u viši rang nećemo bežati od toga. Ali ako se ne desi sada, desiće se naredne godine. Prvi tim moramo praviti od naših igrača, i svi moramo biti spremni na promene. Moramo raditi još kvalitetnije, a ciljevi će se ispuniti u takvim uslovima”, zaključio je trener Đukić.

Novi članovi uprave Slobode su Dušan Marković, Nikola Sekulić, Duško Đurović, Dragan Marjanović, Slobodan Stanić, Vladimir Cvetić, Aleksandar Jovanović, Živko Živković i Nemanja Vukojičić. Kako UO broji 11 članovi, novi mandatar će naknadno saopštiti imena još dva člana.

Izveštaj: Zorica Đoković

Leave a Reply

Your email address will not be published.