NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U LUČANIMA Dečak stradao od topovskog đuleta!

  • November 26, 2021
  • 0

U lučanskom naselju Bjelica došlo je do nesreće prilikom eksplozije u procesu zavarivanja u kojoj je nastradao mladić A. D.(17).

Incident se dogodio prošlog vikenda, tačnije u subotu, kada je prema jednoj od verzija eksplodirao aparat za varenje.

Prema drugoj nezvaničnoj verziji, mladić je nastradao od eksplozije koja potiče od eksplozije topovskog đuleta, koje je mladić navodno, u pomoćnoj prostoriji svog domaćinstva pokušao da obradi električnim alatima, neznajući da u njemu ima baruta, pišu beogradski mediji.

Dečak je u Službu hitne pomoći u Lučanima donet sa stravičnim povredama, pri čemu u tom trenutku nije davao zvake života. Eksplozija je raznela deo lobanje, otkinula jednu ruku i deo noge. Po čitavom telu je imao gelere i rane. Pokušali smo reanimaciju, ali mladiću nije bilo spasa – kažu u Domu zdravlja u Lučanima, u okviru kojeg funkcioniše Služba hitne pomoći.

Kako se saznaje iz istrage, policija na licu mesta, neposredno nakon nesreće nije zatekla ostatke granate, ili bilo kakvog ubojnog sredstva koje bi istrazi olakšalo posao.

– Ako je i bilo topovskog đuleta, ono se u eksploziji rasprštalo naokolo i trebaće vremena da se njegovi ostaci pronađu. U telu mladića ima metalnih predmeta, pa verujemo da će obdukcija dati više odgovora od čega je mladić nastradao – kaže izvor iz istrage.

Tragedija koja je zadesila porodicu Dramlić, samo je kap u čaši nedaća koje su proteklih godina zadesile ovu, kako meštani kažu, dobru i čestitu porodicu.

– Duša me doli za ovim detetom, bio je vredan, pošten i čestit. Kada je on stasao, njegov otac koji je godinama na dijalizi je odahnuo, jer je konačno imao ko da ga zameni, da mu pomogne da prehrani brojnu porodicu. Živeli su čestito, ali uvek skromno, jer su mnogo novca davali na lečenja. Dramlići imaju još dvoje dece, ćerku i sina koji su dijabetičari – priča rođaka porodice u Bjelici.

Nakon nesreće, istragu o ovom incidentu preuzelo je tužilaštvo u Čačku, koje će bi u narednom periodu trebalo da da odgovore o uzroku eksplozije i smrti mladića koji je sahranjen  na lokalnom groblju u Lučanima.

izvor: alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.