Požega: Otvaranje vrtića u selima rešenje za smanjenje liste čekanja

  • November 24, 2021
  • 0
  • 18 Views

Izdvojene grupe Predškolske ustanove ” Olga Jovičić Rita”do sada su otvorene u Prilipcu, Zdravčićima i Gorobilju, a kako je najavljeno planirano je otvaranje i odeljenja u Srednjoj Dobrinji.

Direktorka požeške predškolske ustanove tvrdi da će se ovim potezom rasteretiti objekti u gradu i stvoriti  bolji uslovi za život porodica u seoskom području.  “Veliki broj dece koja su sada u vaspitnim grupama na terenu pokazatelj su da je proširenje mreže van grada bio dobar potez” –  kaže direktorka vrtića Snežana Šljivić.

Uz pomoć lokalne samouprave trenutno se radi i na proširenju smeštajnih kapaciteta u objektu “Pčelica”, dodavanjem modularnih učionica, koje su već dopremljene. Uskoro sledi pripajanje novih prostorija uz postojeći objekat i prilagođavanje nameni.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Požega Ivana Novakovića, modularne učionice su napravljene po svim propisanim standardima i mališani koji budu boravili u njima imaće uslove boravka u vrtiću na visokom nivou. Uskoro se očekuje njihovo montiranje, a  učionice će biti postavljene uz sam objekat, pa mališani svakako neće biti odvojeni od ostalih sadržaja i prostorija u samom objektu.

Novaković napominje da je ovakav vid proširenja kapaciteta bio najbrži i najisplativiji, pa samim tim mališani će veoma brzo dobiti nov prostor, a lista čekanja će, uz nove grupe u seoskim sredinama, biti smanjena.

 

 

zapadne info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *