U Arilju postoji mesto gde se Marko Kraljević i Vila Ravijojla vole i gde se malina sem u kolače stavlja i na lice

  • November 17, 2021
  • 0

U srpsku prestonicu maline turisti veoma često dolaze na više dana. Prvo što ih interesuje prilikom dolaska u Arilje jeste smeštaj gde mogu prespavati, a od jutra krenuti u istraživanje prirodnih lepota ovoga kraja.

Na samo dva kilometra od centra Arilja u blizini plaža na Rzavu posetioce će dočekati Vila Ravijojla, odnosno Mila Lečić vlasnica smeštaja koji je uređen u epskom stilu, a inspirisan pričom o Vili Ravijojli i Marku Kraljeviću.

Mila i njena sestra tvrde da su želele da njihova porodična kuća izgleda baš onako  kako se zove, posebno i autentično “Vila Ravijojla” . Jer se po Milinim rečima taj naziv lako pamti, a teško zaboravlja.

Kuća je sa tri strane okružena šumom. Izgradili su je njeni roditelji osamdesetih godina 20. veka i bilo joj je žao da je prepusti zubu vremena. Kuća je u šumsko-varoškom stilu, sve je uredno, ali nije savršeno i utegnuto. Tu dolaze gosti iz grada, željni mira i tišine, a “korona” je potpuno promenila njihove navike i ponašanje – kaže Mila Lečić.

Prethodnih godina je najviše turista u seoskom domaćinstvu bilo u julu. Korona je promenila strukturu gostiju, pa sada u Arilje dolaze na više dana, a ne na kratak ili produženi vikend. Sada dolaze zaljubljenici u prirodu i kanjonin koji rano ujutru odu na Rzav.

Mila svoje goste dočekuje u beloj haljini i sa cvetnim vencem na glavi, obučena kao Vila Ravijojla. Kaže da je primetila da domaći turisti vole srpsko selo koje je uredno, ali ne i – ulickano.

Svaka jedinica u kući ima svoj naziv, pa se tako jedan apartman zove “Vilina nostalgija” . Drugi je posvećen priči o Vili i Marku Kraljeviću i on se zove “Vilin ašik”. Ovde možete videti mesto gde se Vila kupa ili spremati hranu u Vulinoj kuhinji jer gostima je sve na raspolaganju.

Ali kako su naziv smeštaja i prostorije u njemu posebne, vlasnica objekta je otišla i korak dalje…

Kako je Mila po profesiji kozmetičar ,ona svojim gostima nudi jedinstvenu masku za lice, a sa čim drugim kada se salon lepote nalazi u Arilju, nego sa malinom.

Mila masku priprema pred klijentom u koju dodaje liofilizovanu malinu, a sve to u kombinaciji sa hidrantnom bazom utiče veoma povoljno na sve tipove kože. Maska se drži između 15 i 20 minura

Ova mlada žena je uspela u maloj opšini da uradi što niko nije u gradu, stvorila je sopstveni brend koji služi lepoti. Pored maske od maline, Mila gostima nudi i masažu koja je kako kaže najpopularnija petkom “Kada žene umorne dolaze sa posla i žele da se resetuju” – ističe Mila.

Ovaj, najpopularniji tretman malinama  podrazumeva masažu lica, vrata, ramena i dekoltea, kao i  masažu umornih stopala.

zapadne info

 

Ovaj medijski sadržaj je u okviru projekta koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Opštine Arilje.
Stavovi izneti u podržanom medijaskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.