BAJINA BAŠTA Počela izgradnja puta Mitrovac – Mokra Gora, asfalt stigao do kuća u Pepelji, vodovod ceka narednu godinu

  • October 22, 2021
  • 0

Do kuće Milorada Blagojevića iz sela Pepelja u opštini Bajina Bašta stigao je asfaltni put i ovim je ispunjeno obećanje predsedika Srbije koje je dao pre 2 meseca kada je obilazio bajinobaštanski kraj.

“Ni onda nisam znao šta me snašlo, ali sam znao da će obećanje biti ispunjeno” – istakao je Blagojević

Na imanju Milorada Blagojevića žive 4 generacije, a u pomoć često pritekinu i kćerka, zet i troje unučića. Bave se isključivo poljoprivredom, a pored zasada maline i šljive na svom gazdinstvu drže sitnu i krupnu stoku.

Predsednica opštine Vesna Đutić naglasila je da država ispunjava sve što je obećano. U zaseoku Pepelj živi još jedna porodica Blagojevića sa troje dece koja u ovom kraju  proizvodi najveću količinu maline. Po rečima Đurićeve obećano je da će 3 kraka biti asfaltirana.

Sve ovo je urađeno kako bi im svakodnevica  bila olakšana, pogotovo jer su odlučili da svoj život nastave u ruralnom delu opštine Bajina Bašta.

Pored najave da će tunel ispod Kadinjače biti urađen, počeli su i obećani radovi na putu Mitrovac Mokra Gora, kao i rekonstrukcija niskonaponske mreže.

Predsednica opštine napominje da su pripremni radovi do hotela Iver na Mokroj Gori počeli, a obim radova u ovoj godini zavisiće od vremenskih uslova. Ipak, kako ona dodaje, do proleća bi trebalo da sve bude završeno.

Radovi na putu preko Varde do Kosjerića se očekuju, a za sledeću godinu planirana je rekonstrukcija i automatizacija vodovoda.

Za vodovod biće potrebno oko 1,7 miliona evra i biće finansiran od strane Kancelarije za javna ulaganja. Automatizacija će podrazumevati lakšu detekciju problema na vodovodnoj mreži ali i njihovo brže rešavanje

 

Zapadne info

 

Ovaj medijski sadržaj je u okviru projekta koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Opštine Bajina Bašta.

Stavovi izneti u podržanom medijaskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *